Academia de Muzică și Educație pentru Copii

16
Academia de Muzică și Educație pentru Copii
Foto: www.natgeo.ro

Programul educațional „Academia de Muzică și Educație pentru Copii” va continua și în anul acesta și va iniția un nou proiect, intitulat „Centrul experimental de Studii și Educație de la Conacul Neamțu din Olari”.

Restricțiile pandemice au afectat multe proiecte educaționale și culturale, printre care se numără și programul pentru comunitatea de copii din Mihăileni. Acesta ar fi trebui să înceapă din luna februarie a anului trecut, dar a reușit abia în vară, Casa George Enescu fiind inaugurată în august, iar pe 19 august au fost organizate ateliere de educație non-formală la care au participat 20 de copii din Mihăileni.

În luna octombrie, 24 de copii din localitățile Mihăileni și Vârfu Câmpului, înscriși în programul „Academia de Muzică și Educație pentru Copii”, au primit instrumente muzicale și au început lecțiile pentru studierea instrumentului, dar și pentru cunoașterea teoriei muzicale. Prin intermediul programului, elevii au beneficiat de peste 600 de ore de educație muzicală care s-au desfășurat atât fizic, în curtea Casei George Enescu, cât și online, programul fiind adaptat la realitatea actuală.

Pentru a sprijini acest program, UiPath Foundation și Fundația Pro Patrimonio au implementat programul educațional „Future Acceleration Program” în județul Botoșani, ajutând Academia de Muzică și Educație pentru Copii cu burse lunare, îmbrăcăminte, rechizite școlare, articole sanitare, tablete, precum și activități educaționale online care să fie oferite celor 20 de copii din cadrul comunității. În plus, cei mici au putut participa la la UiPath Foundation Virtual Camp, tabără ce le-a oferit lecții de programare (Scratch), STEM, arhitectură, editare foto, desen, sport și stil de viață sănătos. Copiii din Botoșani au avut parte de 800 de ore de pregătire la limba și literatura română, matematică și limba engleză, extrem de utile în vremea școlii online.

Parteneriatul va fi extins anul acesta și în Județul Olt, în comunitățile din împrejurimile Conacului Neamțu de la Olari, unde vor fi organizate ateliere de educație non-formală, în cadrul proiectului „Centrul experimental de Studii și Educație de la Conacul Neamțu din Olari”.

Detalii: National Geographic