BREAKING NEWS: Președintele Iohannis: „Pregătiți copiii pentru școală!”

94

Decizia oficială cu privire la redeschiderea unităților de învățământ în format fizic a fost luată astăzi, în cadrul ședinței de la Palatul Cotroceni.

Președintele Klaus Iohannis anunță că, începând cu al doilea semestru, majoritatea grădinițelor și școlilor revin la metoda de predare față în față, în funcție de situația epidemiologică din fiecare localitate. Revenim la clasarea pe scenarii (roșu, galben și verde), astfel pentru fiecare scenariu se impun măsuri diferite.

În scenariul verde, toate clasele se reîntorc în școli, în scenariul galben, merg doar clasele terminale (a VIII-a și a XII-a), copii de grădiniță și clasele I-IV, iar în cel roșu, doar copiii de grădiniță și cei din clasele primare.

„În unanimitate, am decis că, de luni (8 februarie), majoritatea copiilor merg fizic la școală, dar situația va fi diferită în funcție de situația epidemiologică din fiecare localitate: În scenariul verde, merg toți; În scenariul galben, merg fizic la școală doar copiii de la grădinițe, cei din clasele I-IV, a VIII-a și a XII-a; În scenariul roșu, merg fizic la școală doar copiii de la grădinițe, cei din clasele I-IV; În localitățile aflate în carantină, toți copiii fac cursuri on-line.” – a declarat președintele Iohannis.

Decizia oficială cu privire la redeschiderea unităților de învățământ în format fizic a fost luată astăzi, în cadrul ședinței de la Palatul Cotroceni. Școlile se vor deschide pentru elevi și profesori, iar un nou set de reguli vor fi impuse.

Vizate de această decizie sunt toate cele 17.656 de unități de învățământ din preuniversitar, din România.

La ședința la care s-a oficializat decizia, au fost prezenți: premierul Florin Cîțu, ministrul Sănătății – Vlad Voiculescu, ministrul Educației – Sorin Cîmpeanu, șeful DSU – Raed Arafat, Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol.