Caravană de educație pentru sănătate

11

Caravană de educație pentru sănătateO caravană de educație și de informare pentru sănătate, cu accent asupra vaccinării, sub genericul „Oameni ca mine”, se deplasează în această perioadă pe traseul: Craiova – 13, 14 noiembrie, Slatina – 16,17 noiembrie, Pitești – 20, 21 noiembrie. Cu această ocazie, au loc sesiuni informaționale despre importanța, necesitatea și beneficiile vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2. Totodată, pe traseul caravanei, sunt deschise special centre de vaccinare organizate de Direcțiile de sănătate publică din județele Dolj, Olt, Argeș, unde se poate prezenta orice persoană cu vârsta minimă de 12 ani, pentru doza adecvată. Inițiativa și susținerea caravanei provin din mediul de business din România.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul col. dr. Valeriu Gheorghiță, subliniază referitor la noua acțiune educativă și informativă: „Salut și susțin organizarea acțiunilor prevăzute în calendarul acestui concept curajos, care are ca scop informarea și educarea comunităților asupra beneficiilor vaccinării, soluția sigură și la îndemâna oricui pentru învingerea pandemiei. Lansez cu această ocazie invitația tuturor celor care doresc să se alăture mesajelor de responsabilizare pentru atingerea obiectivului prioritar de siguranță publică și pentru încurajarea adresabilității la vaccinare. Este nevoie mai mult ca oricând să dovedim lecția solidarității, pentru binele nostru și al întregii comunități”.

Detalii: https://www.agerpres.ro/sanatate/2021/11/10/o-caravana-despre-beneficiile-vaccinarii-anti-covid-pleaca-joi-din-bucuresti-si-va-ajunge-la-craiova-slatina-si-pitesti–812128