Cea mai nenorocită practică din învățământ

Un atac vehement asupra fondului clasei a formulat, la acest început de an școlar, inspectorul școlar general al județului Argeș, Dumitru Tudosoiu: „Fondul clasei e cea mai nenorocită practică care mai poate exista pe buzele cuiva din interiorul sau din afara sistemului de învățământ. Tu, ca diriginte, profesor nu ai voie să pui mâna pe banii părinților, în ideea de a achiziționa ceva. Ideile sunt bune, înțeleg dorința de a avea o clasă mai frumoasă, însă modalitatea în care se realizează este total greșită. Asociația de părinți are dreptul să cotizeze, să aducă sponsorizărizări, să aducă donații, dar nu are obligația să facă asta. Părinții pot, dar nu-i obligă nimeni.“

Părinții aleg firma furnizoare de „Masă caldă“

De asemenea, inspectorul școlar general din Argeș a atras atenția asupra unei alte probleme spinoase și actuale: programul Masă caldă în școală, pentru elevi. În vederea aplicării programului, a accentuat inspectorul general, firma de catering furnizoare a mâncării care se aduce în școală trebuie să fie aleasă de comitetul de părinți, nu de conducerea școlii.

În sfârșit, pe tema uniformei școlare, inspectorul general argeșean a subliniat că nu este obligatorie, ci este purtată numai în măsura în care acest lucru e hotărât de comun acord, la nivelul unității de învățământ.

Detalii: https://tribunainvatamantului.ro/ministrul-refuza-sa-creada/

Exit mobile version