City Break, inovație tematică într-un concert de Anul Nou

Inovație pornind de la formula vieneză a concertului de Anul Nou propune Concertul de Anul Nou de la Sibiu, a cărui ediție cu numărul 14 are tema „City Break” și se desfășoară la Sala Thalia, sâmbătă, 31 decembrie 2022, de la ora 18.00 și duminică, 1 ianuarie 2023, tot de la ora 18.00. În susținerea temei, organizatorii subliniază că „repere sonore din spații cu tradiție muzicală precum Paris, Veneția, Viena sau Budapesta vor glisa în pași de vals către piese culese din folclorul românesc pentru a face loc altor destinații imaginare din repertoriul cinematografic și pop-culture. Orașul ridicat din sunete pe scena Sălii Thalia prin dansuri pline de grație va păstra culorile locale ale fastului muzical și le va primi pe cele moderne prin abilitatea muzicii de a produce imagini acustice instantanee”.

Organizatori sunt Asociația UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (al cărei obiectiv îl reprezintă promovarea tinerelor talente și a muzicienilor de vârf), în parteneriat cu Filarmonica de Stat din Sibiu, Consiliul Județean Sibiu și ICon Arts, parteneri fiind, de asemenea, Teatrul de Balet Sibiu, Continental Forum Sibiu, Tulipa Flower Shop.

Concertează Orchestra ICon Arts – Ansamblul de cameră al Filarmonicii de Stat Sibiu, dirijor, Tiberiu Oprea; evoluează balerini ai Teatrului de Balet din Sibiu, coregrafia, Aleisha Sibhoun Prodea; soliști invitați în concert, Antonia Beteag – soprană, Andres Groza – bas, Ștefan Cazacu – violoncel; în rolul de ghid al City Break-ului muzical, jurnalistul Cătălin Sava.

Biletele s-au pus în vânzare prin rețelele entertix.ro și myticket.ro și la casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu (informații la numărul de telefon 0735.566.486).

Exit mobile version