Concurs de chimie și protecția mediului pentru elevi

14
Concurs de chimie și protecția mediului pentru elevi
Foto: TUIASI

Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului Cristofor Simionescu a Universității Tehnice Gheorghe Asachi din Iași (TUIASI) organizează a IX-a ediție a Concursului Acad. Cristofor Simionescu, deschis participării elevilor din clasele IX-XII. Concursul se desfășoară exclusiv online, sâmbătă, 20 noiembrie 2021, începând cu ora 9.00, pe platforma Moodle, la următoarea adresă.

Concursul are trei secțiuni distincte: I – Chimie pentru licee și colegii teoretice; II – Chimie pentru licee și colegii tehnologice; III – Protecția mediului. Competitorii se întrec atât în competiția individuală, cât și în competiția pe echipe.

Organizatorii anunță că s-au înscris 900 de elevi din România și din Republica Moldova, coordonați de peste 180 de cadre didactice de la 122 de unități de învățământ.

În timpul în care elevii își desfășoară probele de concurs, profesorii sunt invitați să participe la un workshop online privind „facilitarea dialogului și consolidarea relațiilor de colaborare dintre reprezentanții mediului preuniversitar și cel universitar”.

În contextul evenimentului din acest an, susțin prelegeri adresate tuturor participanților:

  • acad. Bogdan Simionescu, vicepreședinte al Academiei Române – „Figuri de chimiști români”
  • prof. univ. dr. ing. Maria Gavrilescu, directorul Școlii Doctorale a TUIASI –  „Planeta verde – un vis neîmplinit(?)”

După finalizarea concursului, elevii sunt invitați să participe, online, la prezentarea ofertei educaționale a facultății și la discuții cu reprezentanți din industrie și absolvenți ai Facultății de Inginerie Chimică și Protecția Mediului Cristofor Simionescu.

Totodată, la inițiativa acad. Bogdan Simionescu, în cadrul evenimentului va decernat, în premieră, premiul „Cristofor Simionescu”, acordat unui student al  Facultății de Inginerie Chimică și Protecția Mediului Cristofor Simionescu pentru rezultatele obținute în primii doi ani de studii de licență, în activitățile curriculare și extracurriculare.

Detalii: https://www.tuiasi.ro/evenimente/900-de-elevi-concureaza-in-editia-din-2021-a-concursului-acad-cristofor-simionescu/