Concurs de machete cu flori și gâze

20

Concurs de machete cu flori și gâze

Ocazie grozavă de afirmare a creativității, imaginației, simțului artistic, interesului pentru mediu și cunoștințelor despre natură: concursul de machete intitulat „Muzeul de Științele Naturii în imaginația copiilor”, organizat de Muzeul Național al Bucovinei din Suceava. Este o competiție cu oarecare tradiție, anul acesta desfășurându-se a VI-a ediție.

Tema ediției din acest an a concursului de machete realizate de copii este „Flori și gaze”. Organizatorii transmit câteva repere de abordare: „În cadrul proiectului, se vor realiza machete folosind diverse materiale naturale sau colaje din hârtie și materiale textile – pietre, frunze, pământ, pene, hârtie, ghinde, castane, care să reprezinte flori, copaci înfloriți, câmpii cu flori sau insecte diverse cum ar fi – gândăcei, fluturi, albine, cărăbuși, libelule etc.”
Machetele lucrate de copiii concurenți pot fi aduse la sediul Muzeului de Științele Naturii începând cu data de 1 octombrie 2021. În perioada 15 octombrie-15 noiembrie 2021, machetele vor fi etalate într-o expoziție deschisă publicului.

Detalii: https://www.agerpres.ro/comunicate/2021/08/30/comunicat-de-presa-muzeul-national-al-bucovinei–770856