Condiția revenirii în clase după jumătate din perioada de suspendare a activității

12

Condiția revenirii în clase după jumătate din perioada de suspendare a activitățiiÎn interesul educației, este permisă revenirea în clase a elevilor trecuți inițial în activitate online, după trecerea a jumătate din perioada de 14 zile de suspendare, cu condiția testării lor în unitatea de învățământ sau de către echipa mobilă, anunță ministrul Sorin Mihai Cîmpeanu, pe baza prevederilor din ordinul comun al miniștrilor educației și sănătății privind activitatea din noul an școlar:

„Art. 6 (1) Suspendarea cursurilor cu prezență fizică în unitățile de învățământ preuniversitar/conexe se dispune pentru o perioada de 14 zile la apariția unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învățământ antepreșcolar/preșcolar sau clasă de învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal.

(2) În situația în care în aceeași sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile cu prezență fizică pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2.

(3) Elevii din schimbul următor continuă cursurile cu prezență fizică după o dezinfectare prealabilă a sălii de clasă.

(4) Cursurile pentru grupa/clasa suspendată se pot relua cu prezență fizică începand cu a 8-a zi  de la data confirmării cazului pozitiv, pentru elevii care se testează și rezultatul este negativ.

(5) Testarea elevilor se realizează în a 8-a zi de la data confirmării cazului pozitiv de către cadrul medical din unitatea de învățământ sau, acolo unde nu este posibil, de către o echipă mobilă din cadrul DSPJ/DSPMB. Până la efectuarea testului, elevii continuă activitatea didactică în regim online. Elevii care nu se prezintă la testare reiau cursurile cu prezență fizică dupa 14 zile de la suspendarea acestora.

(6) Prin excepție de la prevederile alin (1), elevii claselor VII-XII/XIII,  vaccinati împotriva virusului SARS-CoV-2, pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare precum și elevii care au fost confirmati pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile dar pentru care au trecut mai mult de 14 zile de la data testului pozitiv,  pot continua cursurile cu prezența fizică”.

Detalii: https://tribunainvatamantului.ro/ghidul-epidemiologic-integral-de-actiune-in-noul-an-scolar-si-universitar/