Condițiile reluării și menținerii activității în unitățile de învățământ

6
Condițiile reluării și menținerii activității în unitățile de învățământ
Foto: Botoșani News

La reluarea activității de învățământ, cu prezență fizică în clase sau online, ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că va înainta Comitetului Național pentru Situații de Urgență propunerea ca în localitățile în care incidența de infectare va coborî sub 3 la mie, să nu mai fie luată în calcul rata de vaccinare la nivelul unităților de învățământ. Cum intervențiile în acest sens se fac săptămânal, deocamdată situația desfășurării orelor în diferite județe și în București se prezintă astfel:

București

În București, 481 de unități de învățământ și-au reluat activitatea cu prezență fizică, 137 au o rată de vaccinare sub 60%, ceea ce nu permite prezența fizică, iar 27 de unități au solicitat și au primit acceptul pentru defășurarea activității online, deși rata de vaccinare a personalului trece de 60%. Ministrul Sorin Cîmpeanu accentuează că pentru permisiune în acest sens, școala trebuie să prezinte motive „justificate de deficiențe de resurse umane, deficiențe de infrastructură, care nu fac posibilă în accepțiunea consiliului de administrație al școlii protecția sanitară la un nivel cuvenit”.

Sibiu

În județul Sibiu, deocamdată își desfășoară orele în sistem online 20,02% dintre preșcolari și elevi, din 43 de unități de învățământ; o școală funcționează în sistem hibrid, conform deciziei Consiliului de administrație al unității de învățământ. Inspectoratul Școlar al Județului Sibiu transmite că „monitorizează atent situația epidemiologică, desfășurarea procesului instructiv-educativ în condiții optime pentru toți elevii, în toate unitățile școlare de pe raza județului Sibiu, precum și procesul de vaccinare a întregului personal angajat din sistem aflat într-o dinamică continua”.

Giurgiu

În județul Giurgiu, au în această perioadă activitate în clase 42 de școli din totalul de 83. Cea mai mare rată de vaccinare a personalului se înregistrează la Școala Gimnazială Singureni – 92,86%. Cea mai mică rată de vaccinare este înregistrată la Seminarul Teologic Ortodox Teoctist Patriarhul Giurgiu – 17%.

Covasna

În județul Covasna, condiția ratei de vaccinare de minimum 60% este îndeplinită în 15% dintre unitățile de învățământ: 13 școli, grădinițe și licee, precum și Casa Corpului Didactic Covasna, Centrul Județean de Excelență și Clubul Sportiv Școlar. Rata de vaccinare a personalului este de circa 45% în ansamblu, cu o pondere mai mare a profesorilor. La Inspectoratul Școlar Județean Covasna, rata de vaccinare este de 55%, cu sublinierea că la nivelul
numai al inspectorilor este de 70-80%.

Botoșani

În județul Botoșani, 85 de unități de învățământ funcționează în prima săptămână după vacanță în format fizic, iar 48, în format online. La scara populației întregului județ, rata de infectare era la revenirea din vacanța școlară de 3,84 la 1.000 de locuitori.

Detalii: https://tribunainvatamantului.ro/sorin-cimpeanu-cu-scolile-si-gradinitele-inchise-acest-popor-nu-va-avea-viitor/