Cursuri gratuite în vacanță

24

Cursuri gratuite în vacanțăȘcoala de Gramatică va oferi patru tipuri de cursuri gratuite pentru copii, adolescenți, dar și adulți, în perioada vacanței de primăvară.

Școala de gramatică este un proiect fondat în anul 2019, axat pe trei paliere: educație, cercetare și implicare civică în mediul online. Aceasta este cunoscută pe plan internațional, modelele sale fiind cunoscute în cadrul unor comunități științifice importante din Europa și din Statele Unite ale Americii.

Primul curs, propus pentru elevii cu vârstele cuprinse între 9 și 13 ani, este intitulat “Media și gândire critică”. Acesta va fi susținut de Oana Despa, jurnalistă cu peste 20 de ani de experiență și actual om de comunicare, fiind PR. Doitorii pot participa de la 12:30 la 13:30, pe Zoom, în datele de 06, 13, 20 și 27 aprilie. Înscrierile se vor face în baza completării unui formular.

“Atelier de retorică” este cel de-al doilea curs, destinat adolescenților și adulților. Acesta va fi organizat de Școala Românească din Haga, alături de Corina Popa, fondator al Școlii de Gramatică și doctor în filologie. Evenimentul va avea loc în data de 14 aprilie, la ora 20, iar detaliile sunt disponibile în link.

Clubul de lectură al Școlii de Gramatică „Bibliophile” va fi o întâlnire specială, cu invitați-surpiză și jocuri creative, destinat tuturor vârstelor. Va avea loc în data de 17 aprilie, la ora 15, sub coordonarea Izabelei Manolache, director educațional, filolog, profesor de literatură și scriere creativă. Doritorii sunt așteptați pe platforma Zoom, la link-ul acesta, datele necesare fiind Meeting ID: 722 0236 2464, Passcode: XGncn7.

Evenimentul care încheie această serie este Atelierul de încondeiere a ouălor cu mesaje gramaticale, din data de 29 aprilie. Acesta va începe la ora 19:30, pe platforma Zoom și va fi coordonat de Andreea Cristea, profesor de cultură și civilizație și psihopedagog. Informațiile utile sunt link-ul,  Meeting ID: 722 0236 2464, Passcode: XGncn7.

Organizatorii au precizat faptul că atelierele sunt gratuite, iar locurile sunt limitate, ca urmare a capacității platformei Zoom.

Detalii: Educație privată