Decontarea navetei elevilor, rezolvată prin rectificarea bugetară

12

Decontarea navetei elevilor, rezolvată prin rectificarea bugetară

Decontarea navetei elevilor – problemă veche, generatoare de proteste – va avea o rezolvare convenabilă pentru beneficiari prin rectificarea bugetară aflată în curs de avizare la Consiliul Economic și Social (CES), a anunțat prim-ministrul Florin Cîțu, prezent la Constanța: „Ordonanța pe care noi am dat-o acum o lună și ceva ar fi trebuit să corecteze problema și la rectificare ar trebui să avem cadrul legal. Există și în acest moment navetă care este decontată de la buget. Se pare că există o problemă de interpretare în ceea ce privește gratuitatea, dar la navetă există decontare. Au fost alocate 100 de milioane de lei de la începutul anului. Nu au fost cheltuiți decât, cred, 10-11 milioane de lei – școala a fost online. Ne asigurăm că și partea aceasta o să fie alocată. Deci, banii sunt în buget, nu este o problemă. Ca mod de lucru, eu aș vedea consiliul județean să plătească întâi factura și apoi să fie decontată de la bugetul de stat”.

Făcând aceste precizări, prim-ministrul a acentuat că resurse bugetare pentru acoperirea cheltuielilor există, mai ales că rectificarea este pozitivă și deficitul bugetar chiar va scădea.
Detalii: https://www.agerpres.ro/politica/2021/08/26/citu-despre-decontarea-navetei-elevilor-ma-voi-asigura-ca-la-rectificarea-bugetara-exista-cadrul-legal–769507