Echipamente de protecție medicală pentru unități de învățământ

12

Echipamente de protecție medicală pentru unități de învățământ

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene anunță că în contextul sanitar actual, inclusiv unități de învățământ se vor regăsi între benefiarii de finanțări pentru destinație sanitară prin Programul Operațional Infrastructura Mare – POIM 2014-2020.

Un contract în valoare de 532.642 de lei are ca obiectiv „achiziționarea de echipamente de protecție medicală pentru cele două unități de învățământ din comuna Căianu Mic, județul Bistrița-Năsăud, respectiv Liceul Tehnologic Ion Căian Românul și Școala Gimnazială Dobric. Elevii, cadrele didactice și personalul auxiliar vor avea la dispoziție măști și mănuși de protecție, dezinfectanți, dispensere automate, lămpi UV etc., astfel încât desfășurarea procesului de educație să se desfășoare în condiții sanitare cât mai sigure”.
Secretarul de stat Cristian Roman subliniază că „Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene continuă finanțarea proiectelor POIM dedicate combaterii pandemiei și efectelor grave ale acesteia, asigurând sprijinul necesar in vederea achiziției de echipamente medicale și de protecție a elevilor și cadrelor medicale, dar și condiții mai bune pentru îngrijirea și tratarea pacienților infectați”.
În același context, au fost semnate contracte pentru dotarea cu echipamente de protecție a Spitalului Clinic Județean de Urgență și a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din județul Brașov, precum șipentru investiții în infrastructura sanitară a Spitalului Județean de Urgență Slobozia.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene anunță că „alte 27 noi contracte de finanțare, în valoare totală de peste 450 milioane lei fonduri europene, au fost semnate recent prin POIM 2014-2020, în contextul evoluției pandemiei generate de virusul SARS-CoV-2”.

Detalii: https://www.agerpres.ro/economic-intern/2021/11/06/poim-trei-contracte-de-finantare-pentru-stoparea-raspandirii-covid-19–809835