Echipe mobile pentru vaccinare în unități de învățământ

7

Echipe mobile pentru vaccinare în unități de învățământNumărul salariaților din sistemul educațional vaccinați creștere într-un ritm superior ritmului de ansamblu al vaccinării. De asemenea, crește numărul elevilor vaccinați. Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul col. dr. Valeriu Gheorghiță, anunță că în ultima săptămână au fost vaccinate 3.255 de cadre didactice, personal didactic auxiliar și personal nedidactic, față de 1.020, vaccinate în săptămâna precedentă. Tot în ultima săptămână, au fost vaccinați 3.135 de elevi, de unde cu o săptămână înainte fuseseră vaccinați 2.677 de elevi.

Direct în unități de învățământ sunt deschise 52 de centre pentru vaccinare, cu posibilitate de acces inclusiv pentru oameni din comunitate. În același timp, la campanie participă echipe mobile care merg în unități de învățământ și asigură vaccinarea.

Dincolo de termenii comparațiilor numerice, vaccinarea merge prea încet inclusiv în sistemul de educație, prea încet comparativ cu viteza de răspândire a virusului. Vaccinarea cu a treia doză la nivelul personalului din învățământ e discretă de tot: abia a atins ponderea de 5,4%, în condițiile în care învățământul se află în categoria domeniilor profesionale cu prioritate la vaccinare, scadența celor 180 de zile pentru doza trei fiind atinsă de ceva timp.

Coordonatorul campaniei naționale, medicul Valeriu Gheorghiță, precizează că ratele de vaccinare pe categorii de vârstă și pe ansamblul populației sunt: 38% – la populația totală, 43% – la populația de peste 12 ani, 45% – la populația peste 18 ani. Și mai și este previziunea că la rata de vaccinare de 90% vom ajunge peste doi ani.

Detalii: https://tribunainvatamantului.ro/toate-actiunile-conexe-mersului-la-scoala-cresc-riscul-de-infectare/