Examenele naționale riscă să fie date peste cap

33
Examenele naționale riscă să fie date peste cap
Foto: FSE Spiru Haret

Greva din sistemul educațional care se prefigurează s-ar putea să afecteze desfășurarea examenelor naționale din învățământul preuniversitar și examenele din sesiunea de vară a universităților, semnalează liderii sindicali Simion Hancescu, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), Marius Ovidiu Nistor, Federația Sindicatelor din Educație Spiru Haret, Anton Hadăr, Federația Națională Sindicală Alma Mater.

„Există riscul să se dea peste cap examenele naționale!”, semnalează federațiile sindicale.

Simion Hancescu: „Am demarat protestele în luna decembrie 2022, proteste care au continuat și în lunile ianuarie, februarie, martie, aprilie și ultimul mare protest în data de 10 mai, când în București au protestat 15.000 de oameni. Din păcate, Guvernul României a fost impasibil, chiar dacă am avut discuții la nivel înalt, atât cu premierul, cât și cu președintele Partidul Social Democrat. Au fost doar promisiuni nepuse în practică.”

Implicare fără precedent a tuturor celor care lucrează în sistemul de învățământ

Marius Ovidiu Nistor: „Nu mai putem accepta tergiversarea adoptării unor decizii care să contribuie la rezolvarea problemelor și a nemulțumirilor colegilor noștri, personal didactic, auxiliar și nedidactic. Implicarea fără precedent a tuturor celor care lucrează în sistemul de învățământ și, repet, personal nedidactic, personal didactic auxiliar, personal didactic de predare, personal care ocupă funcții de conducere, îndrumare și control, arată că au fost mai presus de funcția pe care o ocupă și mai presus de apartenența sindicală, solidaritatea și unitatea de acțiune sindicală, lucru care creează o obligație pentru noi să nu-i dezamăgim și să facem tot ceea ce depinde de noi, în calitate de reprezentanți ai colegilor noștri, pentru rezolvarea și soluționarea problemelor cu care se confruntă.”

Anton Hadăr: „Toate grilele pe care le-am discutat în decembrie anul trecut și în ianuarie anul acesta trebuie luate în seamă. Altfel spus, am ținut seama de ceea ce, de luni bune, fostul ministrul al educației, Sorin Câmpeanu și actualul ministru al educației, doamna Ligia Deca, au spus, că salariul începătorului va fi egal cu salariul de 6.789 de lei și acela va fi luat în seamă. Așteptăm ca aceste grile să fie luate în seamă și aprobate, pentru că așa au fost discuțiile!”

Detalii: https://tribunainvatamantului.ro/invatamantul-preuniversitar-si-cel-superior-intra-din-22-mai-in-greva-generala-pe-termen-nelimitat/