Gripa vine mai repede anul acesta și mai ales la copii

16

Gripa vine mai repede anul acesta și mai ales la copii FLORIN ANTONESCU Un sezon de gripă greu, mai grăbit decât în alți ani, afectându-i mai ales pe copii este ceea ce urmează imediat, după cum atrag atenția specialiștii în domeniul medical. Sandra Alexiu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, semnalează: „Ne aşteptăm la un sezon greu de gripă. Urmărind datele raportate cu privire la cazurile de gripă din emisfera sudică, pe perioada lor de iarnă se poate spune că sunt multe cazuri mai ales la copii care au fost mai grave decât de obicei, mai numeroase şi care au apărut mult mai repede decât se aşteptau. Aşa încât ne aşteptăm şi noi ca virusul gripal să circule mai repede şi să afecteze mult copiii.” Vaccinurile au și sosit, informează medicii, cu sublinierea, transmisă de Agerpres, că accesul din timp la vaccinuri este o noutate binevenită față de anii trecuți. Programările pentru vaccinare au și început. Pentru persoanele aflate în grupa de risc (inclusiv toţi copiii între şase luni şi cinci ani), sunt asigurate dozele de vaccin de la Ministerul Sănătăţii. Pentru celelalte persoane, vaccinurile se cumpără. Pentru copii, există vaccin care se administrează intramuscular, valabil de la vârsta de şase luni până la bătrâneţe, precum și vaccin care se administrează intranazal, numai pentru copii până la 18 ani. Detalii: https://tribunainvatamantului.ro/val-de-cazuri-de-copii-internati-cu-pneumonie-acuta/

Un sezon de gripă greu, mai grăbit decât în alți ani, afectându-i mai ales pe copii este ceea ce urmează imediat, după cum atrag atenția specialiștii în domeniul medical. Sandra Alexiu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, semnalează: „Ne aşteptăm la un sezon greu de gripă. Urmărind datele raportate cu privire la cazurile de gripă din emisfera sudică, pe perioada lor de iarnă se poate spune că sunt multe cazuri mai ales la copii care au fost mai grave decât de obicei, mai numeroase şi care au apărut mult mai repede decât se aşteptau. Aşa încât ne aşteptăm şi noi ca virusul gripal să circule mai repede şi să afecteze mult copiii.”

Vaccinurile au și sosit, informează medicii, cu sublinierea, transmisă de Agerpres, că accesul din timp la vaccinuri este o noutate binevenită față de anii trecuți. Programările pentru vaccinare au și început.

Pentru persoanele aflate în grupa de risc (inclusiv toţi copiii între şase luni şi cinci ani), sunt asigurate dozele de vaccin de la Ministerul Sănătăţii. Pentru celelalte persoane, vaccinurile se cumpără.

Pentru copii, există vaccin care se administrează intramuscular, valabil de la vârsta de şase luni până la bătrâneţe, precum și vaccin care se administrează intranazal, numai pentru copii până la 18 ani.

Detalii: https://tribunainvatamantului.ro/val-de-cazuri-de-copii-internati-cu-pneumonie-acuta/