Hub comunitar inaugurat cu ateliere de lectură pentru copii

35

Hub comunitar inaugurat cu ateliere de lectură pentru copii

Hub-ul comunitar „La un Loc” din Brașov, cartierul Coresi, inițiat de Asociația Zi de Bine și construit de Nod Makerspace pentru Fundația Comunitară Brașov, este gata, funcțional! S-au desfășurat primele ateliere, de lectură pentru copii, cu asigurarea că „vor fi reluate de îndată ce contextul sanitar o va permite”.

Fondatoarele Asociației Zi de Bine, Melania Medeleanu și Luciana Zaharia: „Într-o perioadă în care vorbim atât de mult despre distanțare, ne-am dorit un spațiu în care să fim LA UN LOC și, în același timp, în siguranță. Așteptăm cu mare nerăbdare momentul în care Centrul va fi animat cu ateliere pentru copii, dezbateri sau pur și simplu un loc în care oamenii să se simtă bine. Ne place mult rolul pe care ni l-am asumat cu fiecare proiect la Zi de Bine: acela de a uni oameni, comunități, de a aduce laolaltă idei care pot fi duse mai departe sau replicate în orice zonă din țară”.

Laura Popeea, director executiv al Fundației Comunitare Brașov:„Ideea de hub comunitar se potrivește perfect pentru Fundația noastră și ne dorim să îi avem alături pe toți cei care sunt în căutare de workshop-uri interactive sau de petrecerea timpului liber într-un mod educativ. Ne dorim ca #LaUnLoc să devină spațiul urban în care ideile apar și se caută, unde oamenii se conectează într-un mod autentic și colaborativ și, totodată, locul unde se găsesc soluții la probleme locale”.

Hub-ul este un pavilion multifuncțional, mobil, modular, demontabil, cu gradene mobile, decorat cu plante perene și cu o pictură murală, realizată de Ortaku și Meri the Zu. Pentru activități cu un număr mic de participanți (workshop-uri etc.), funcționează închis; pentru activități cu mai mulți participanți, poate fi deschis, ca un amfiteatru în aer liber.

Hub-ul comunitar reprezintă proiectul lunii octombrie al Asociației Zi de Bine din seria de proiecte lunare cu rol social, educativ, umanitar susținute de asociație. Bugetul a fost de 32.000 de euro, întreaga sumă pentru implementare fiind asigurată de Lidl România, Grupul Eon România și UniCredit Bank. Cei care vor să contribuie suplimentar la proiectele realizate de Asociația Zi de Bine, o pot face fie printr-un SMS cu textul SUS la 8845 sau își pot dona ziua de naștere. Mai multe metode de implicare pot fi găsite aici: https://www.zidebine.ro/doneaza.

Detalii: www.zidebine.ro

www.fundatiacomunitarabrasov.ro