Important pentru tineri absolvenți în căutare de joburi

53

Important pentru tineri absolvenți în căutare de joburi

Tinerilor absolvenți sau aflați în pragul absolvirii vreunei forme de studii le poate fi de folos pentru orientare mai departe studiul „HR Review & Trends. Raportul industriei de recrutare din România ediția 2023”, realizat de eJobs. Considerându-i în postură de candidați, Bogdan Badea, cu autoritatea de CEO al eJobs România, le atrage atenția înainte de orice că „e important să știi că oportunitățile nu ți se vor mai așterne la picioare la fel de repede și de ușor ca în 2022”.

În 2022, domeniile cu cele mai multe angajări, în ordine, au fost (1) retail; (2) prestări servicii; (3) industrie alimentară; (4) turism/horeca; (5) call-center/BPO; (6) transporturi/logistică; (7) IT/telecom; (8) producție; (9) construcții; (10) banking.

Cel mai atrăgător domeniu profesional pentru angajare s-a dovedit a fi retail-ul, cu sublinierea autorilor studiului că „rămâne nu doar cel mai mare angajator, dar și cel mai atrăgător pentru candidați, la distanță dublă în materie de aplicări față de locul 2, Call Center/BPO, domeniu extreme de atractiv pentru candidații tineri”.

Candidații cei mai căutați au fost cei entry-level (39,7%); mid-level (29,3%); fără experiență (20,4%).

Asaltul Generației Z

Tinerii din categoria de vârstă 18-24 de ani (Generația Z) s-au dovedit foarte doritori de angajamente, așa cum au fost și în 2021, și în 2020, pe locul al doilea după categoria cea mai interesată, cea de 25-35 de ani, de unde înainte de
pandemie, în 2019, se situaseră pe ultimul loc după ponderea în funcție de vârstă a căutătorilor de joburi: anul trecut, au depus 2,4 milioane de aplicații pe platforma ejobs.ro, de patru ori mai multe decât în 2019.

Studiul face și o scurtă caracterizare din perspectiva evoluției în educație, formare și angajare profesională a tinerilor care au acum între 18 și 24 de ani, atrăgând atenția că „40% din forța de muncă globală va fi în curând reprezentată de Generația Z; când vorbim despre «pretenții», trebuie să ne amintim că aceștia sunt nativi digitali, așa că își doresc un job modern și software-uri care să le ușureze munca; iar când vorbim de personalitate, sunt pragmatici în modul în care își abordează cariera și educația și nu mai văd de mult un scop în a se împrieteni cu colegii sau a se identifica cu locul de muncă”.

Detalii: https://www.ejobs.ro/static/resurse/Review-and-Trends-2023.pdf