Începe revitalizarea Muzeului Național George Enescu

14

Începe revitalizarea Muzeului Național George Enescu

Un spațiu cu valențe culturale și educaționale remarcabile, Muzeul Național George Enescu, intră, în sfârșit, într-un proces complex de revitalizare. Ministerul Culturii a semnat contractul de execuție a lucrărilor pentru obiectivul de investiții „Consolidare, restaurare și amenajare Muzeul Național George Enescu – Palatul Cantacuzino, Casa memorială și Anexa”.

Bogdan Gheorghiu, ministrul culturii: „Pe 25 octombrie, investiția mult așteptată și atât de necesară întregului ansamblu al Palatului Cantacuzino va fi demarată! Valoarea investiției se ridică la 5,5 milioane euro, fără TVA, va dura 24 de luni şi va fi necesară reabilitării clădirii principale, a anexei, a curţii interioare şi a împrejmuirilor. Finanțarea obiectivului de investiții se realizează din împrumutul acordat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), derulat conform Acordului-cadru de împrumut dintre România şi BDCE, pentru care am susținut în Guvern, în august 2020, extinderea termenului de implementare a acestora. Procedura de achiziție a început în 2018, însă au fost foarte multe contestații. Mă bucură faptul că în sfârșit vom putea avea o nouă clădire de pe calea Victoriei restaurată. Felicitări echipei de la Unitatea de Management a Proiectului pentru reziliența și determinarea de a atinge acest obiectiv foarte important. Astfel, prin acțiuni concrete, îi onorăm cu adevărat memoria lui Enescu!”

Activitățile muzeului continuă în spațiul virtual/online și la celelalte două sedii ale muzeului, casa memorială George Enescu – vila Luminiș de la Sinaia și secția Dumitru și Alice Rosetti-Tescanu-George Enescu de la Tescani. În zilele de 23 și 24 octombrie 2021, accesul în spațiile muzeului de la București este gratuit, în programul normal de vizitare.

Detalii: Unitatea de Management a Proiectului https://www.umpcultura.ro/investitii-viitoare_doc_20_muzeul-national-george-enescu-palatul-cantacuzino_pg_0.htm