Kit pedagogic pentru bibliotecari

21

Kit pedagogic pentru bibliotecari FLORIN ANTONESCU Kitul pedagogic pentru bibliotecari. Cum îi conducem pe copii în lumea poveștilor prin jocuri și activități, realizat de asociația De Basm, este caracterizat ca „un important instrument de educație pentru lectură dedicat bibliotecarilor din întreaga țară” și se află disponibil cu acces gratuit pe site-ul asociației: https://debasm.ro/kit-pedagogic-pentru-bibliotecari/. Kitul abordează prin povești, jocuri și activități creative subiecte cum sunt prietenia, incluziunea, diversitatea, toleranța. Autoare sunt Adina Rosetti, Victoria Pătrașcu, Iulia Iordan, Andreea Iatagan, Luminița Corneanu, Carmen Tiderle și Cristina Andone, care-și valorifică experiența acumulată prin organizarea de ateliere creative cu copii din diverse sate și orașe ale țării, precum Aninoasa și Morărești din județul Argeș, Titu și Conțești din județul Dâmbovița. Ana Antohi, bibliotecar, Biblioteca Comunală Conțești, județul Dâmbovița: „Am parcurs cu interes kitul pedagogic! Ca bibliotecar, îl găsesc extrem de folositor în organizarea atelierelor de lectură pentru copii, și nu numai. Ne ușurează foarte mult munca, iar activitățile sunt geniale. Cu siguranță le va capta atenția până și copiilor mai puțini interesați de lectură. În cadrul Caravanei De Basm desfășurată anul acesta în localitatea noastră, am văzut ce efect au avut asupra copiilor activitățile tematice propuse de scriitoarele invitate – sunt minunate!” Kitul va fi lansat la 15 septembrie printr-un eveniment online de tip webinar organizat în colaborare cu reprezentanții Centrului Român pentru Inovație în Dezvoltarea Locală (EduCaB), instituție parteneră în proiect. Din partea asociației De Basm vor participa scriitoarele Adina Rosetti, Luminița Corneanu, Iulia Iordan și Carmen Tiderle. Roxana Nicolaescu, reprezentanta EduCaB România: „Prin EduCaB ne dorim să conectăm biblioteci publice vii și active din țară pentru a întări rețeaua, astfel încât orice grup formal sau informal care-și dorește să implementeze proiecte în comunitățile mici și mijlocii să aibă acces facilitat de niște profesioniști, bibliotecarii, care cunosc cetățenii, cu particularitățile lor, nevoile și potențialul acestora. Faptul că Asociația De Basm găsește în fiecare an în bibliotecile din sate și mici orașe o casă bună pentru a insufla dragostea de povești tinerilor din comunități, este un semn că rețeaua funcționează și că potențialul bibliotecilor în zona de educație non-formală este imens.” Kitul pedagogic pentru bibliotecari reprezintă încheierea proiectului Joacă-ți cartea!, lansat în luna martie a acestui an cu o amplă campanie de strângere de fonduri pentru cărți destinate bibliotecilor din provincie și continuat în luna mai cu o serie de ateliere educative dedicate copiilor de 6-10 ani din medii defavorizate cultural.  Detalii: https://tribunainvatamantului.ro/ghiduri-de-lectura-si-de-scriere-creativa-pentru-bibliotecari-si-elevi/

Kitul pedagogic pentru bibliotecari. Cum îi conducem pe copii în lumea poveștilor prin jocuri și activități, realizat de asociația De Basm, este caracterizat ca „un important instrument de educație pentru lectură dedicat bibliotecarilor din întreaga țară” și se află disponibil cu acces gratuit pe site-ul asociației: https://debasm.ro/kit-pedagogic-pentru-bibliotecari/. Kitul abordează prin povești, jocuri și activități creative subiecte cum sunt prietenia, incluziunea, diversitatea, toleranța.

Autoare sunt Adina Rosetti, Victoria Pătrașcu, Iulia Iordan, Andreea Iatagan, Luminița Corneanu, Carmen Tiderle și Cristina Andone, care-și valorifică experiența acumulată prin organizarea de ateliere creative cu copii din diverse sate și orașe ale țării, precum Aninoasa și Morărești din județul Argeș, Titu și Conțești din județul Dâmbovița.

Ana Antohi, bibliotecar, Biblioteca Comunală Conțești, județul Dâmbovița: „Am parcurs cu interes kitul pedagogic! Ca bibliotecar, îl găsesc extrem de folositor în organizarea atelierelor de lectură pentru copii, și nu numai. Ne ușurează foarte mult munca, iar activitățile sunt geniale. Cu siguranță le va capta atenția până și copiilor mai puțini interesați de lectură. În cadrul Caravanei De Basm desfășurată anul acesta în localitatea noastră, am văzut ce efect au avut asupra copiilor activitățile tematice propuse de scriitoarele invitate – sunt minunate!”

Kitul va fi lansat la 15 septembrie printr-un eveniment online de tip webinar organizat în colaborare cu reprezentanții Centrului Român pentru Inovație în Dezvoltarea Locală (EduCaB), instituție parteneră în proiect. Din partea asociației De Basm vor participa scriitoarele Adina Rosetti, Luminița Corneanu, Iulia Iordan și Carmen Tiderle.

Roxana Nicolaescu, reprezentanta EduCaB România: „Prin EduCaB ne dorim să conectăm biblioteci publice vii și active din țară pentru a întări rețeaua, astfel încât orice grup formal sau informal care-și dorește să implementeze proiecte în comunitățile mici și mijlocii să aibă acces facilitat de niște profesioniști, bibliotecarii, care cunosc cetățenii, cu particularitățile lor, nevoile și potențialul acestora.

Faptul că Asociația De Basm găsește în fiecare an în bibliotecile din sate și mici orașe o casă bună pentru a insufla dragostea de povești tinerilor din comunități, este un semn că rețeaua funcționează și că potențialul bibliotecilor în zona de educație non-formală este imens.”

Kitul pedagogic pentru bibliotecari reprezintă încheierea proiectului Joacă-ți cartea!, lansat în luna martie a acestui an cu o amplă campanie de strângere de fonduri pentru cărți destinate bibliotecilor din provincie și continuat în luna mai cu o serie de ateliere educative dedicate copiilor de 6-10 ani din medii defavorizate cultural.

Detalii: https://tribunainvatamantului.ro/ghiduri-de-lectura-si-de-scriere-creativa-pentru-bibliotecari-si-elevi/