Mersul școlii și accelerarea virozelor

16

Mersul școlii și accelerarea virozelor

Ne aflăm într-un sezon cu manifestare mai intensă a virozelor decât în alți ani pe vremea asta, atrage atenția prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul sănătăţii, făcând o legătură cu începerea și desfășurarea anului școlar în curs: „Este un sezon mai intens în ceea ce priveşte virozele. Probabil că se va termina mai repede decât anii trecuţi. Ştiţi că a început şcoala puţin mai repede. Avem o situaţie în fiecare an legată de viroze. Anul trecut au fost mai puţine. Era stare de restricţie, mască şi aşa mai departe. Eu încurajez lumea să se vaccineze cât mai rapid antigripal, pentru ca să reducem măcar impactul virusurilor gripale în ceea ce priveşte sezonul rece.”

În perioada 31 octombrie-6 noiembrie, la nivel național, au fost raportate 66.623 de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii). Cazurile de gripă clinică raportate anul acesta sunt 316, faţă de 74 înregistrate în perioada similară de anul trecut.
În această toamnă, până la 30 octombrie, au fost vaccinate antigripal, cu vaccin distribuit gratuit de Ministerul Sănătăţii, 1.139.528 de persoane din grupele declarate la risc.

Detalii: https://www.desprecopii.com/info-id-1072-nm-Viroza-respiratorie-la-copil-simptome-si-tratament-sfatul-medicului.htm