Ministrul Sorin Cîmpeanu a solicitat 530 de milioane de lei la bugetul învățământului, pentru bursele școlare

28

Ministrul Sorin Cîmpeanu a solicitat 530 de milioane de lei la bugetul învățământului, pentru bursele școlare

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că a solicitat 530 de milioane de lei la bugetul învățământului, pentru bursele școlare ale elevilor, în 2021. Reamintim că, în 2020, o parte dintre elevi nu și-a mai primit bursele.

„Hotărârea de Guvern din decembrie privind cuantumul minim al burselor pentru elevi 100 de lei este binevenită, necesară. Nu este deloc îndeajuns, pentru că, în anul 2020, cuantumul total al acestor burse la nivel național a fost de 270 de milioane de lei. Împărțiți cele 270 de milioane de lei la 9 luni, asta înseamnă 30 de milioane. Împărțiți, apoi, la cei aproape 3 milioane de elevi și o să vedeți că veți obține un cuantum de 10 lei pe lună/elev”, a afirmat, conform Agerpres, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, adăugând că a solicitat 530 de milioane de lei la buget pentru plătirea burselor școlare.

„Această creștere trebuie să fie semnificativă și trebuie să fie acoperită”, a mai spus ministrul. În opinia sa, este mult mai importantă creșterea acestei componente destinate cheltuielilor materiale, decât cea destinată creșterilor salariale, precizând că nu neglijează importanța creșterilor salariale.

„Această sumă ar trebui să fie de aproape 600 de milioane de lei și să fie distribuită prin bugetele autorităților locale”, a mai spus Sorin Cîmpeanu, care a susținut, de asemenea, că urgența zero în educație o reprezintă redeschiderea școlilor în condiții de siguranță și recuperarea pierderilor.