Nou centru de vaccinare la UMF Iași

9

Nou centru de vaccinare la UMF Iași

Univeritatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa din Iași alocă în această perioadă o parte considerabilă a competenței profesionale și științifice a profesorilor, cercetătorilor și studenților pentru intensificarea campaniei de vaccinare și de informare adecvată a populației. În acest sens, a fost dechis un centru de vaccinare cu funcționare, practic, permanentă, la Institutul de Anatomie al UMF Grigore T. Popa.

Accesul se face fără programare, de luni până duminică, în intervalul orar 8-20. Personalul este asigurat de medici, asistenți medicali și personal administrativ din Universitate, care activează în timpul liber. Se poate adresa oricine, din toate categoriile eligibile (de la 12 ani în sus), pentru administrarea dozei 1, dozei 2, dozei 3 (suplimentare) și a dozei de booster, conform instrucțiunilor Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV). Se administrează vaccin Pfizer-BioNTech.

Prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași: „UMF Iași s-a implicat de la început în promovarea campaniei de vaccinare, cât și în procesul de vaccinare propriu-zis. Universitatea noastră a fost prima universitate din România care și-a asumat public decizia de impunere a regulilor de protecție care includ vaccinarea. M-am bucurat că într-un interval de timp scurt a putut fi lansat pe piață vaccinul și m-am vaccinat imediat, nu doar pentru siguranța mea și a celor dragi, ci și pentru că sunt medic și profesor. De alfel, aproape 90% dintre studenți și cadrele didactice ale Universității s-au vaccinat, oferind un exemplu de responsabilitate socială. În mai și iunie au fost cele două ediții ale maratonului vaccinării la UMF Iași, unde au participat peste 1000 de voluntari. De asemenea, încă din luna februarie, Universitatea a pus la dispoziție un spațiu adecvat pentru amenajarea acestui centru permanent de vaccinare unde s-au vaccinat, până în prezent, peste 10.000 de ieșeni. Îi rog pe toți cei care încă nu s-au vaccinat să o facă, îi așteptăm și la noi, la UMF Iași, pentru că situația epidemiologică este extrem de gravă, iar singura salvare este vaccinul”.

Detalii: https://news.umfiasi.ro/va-asteptam-la-centrul-de-vaccinare-de-la-umf-iasi-fara-programare-de-luni-pana-duminica/