Numărul elevilor infectați este în creștere

75

recoNumărul elevilor infectaţi este în creştereMinistrul Educației a transmis datele primite cu privire la numărul de elevilor și cadrelor didactice care au fost infectate cu coronavirus în sistemul național de învățământ preuniversitar.

În perioada 23 februarie-1 martie 2021, în școlile din România au fost înregistrate un număr de 405 de infectări noi în rândul elevilor. În ceea ce privește cadrele didactice, situația este la fel de gravă, fiind 418 de noi infectări pentru personalul didactic, didactic auxiliar și nedidactic.

Ca urmare a apariției de noi cazuri, un număr de 494 de clase și de grupe și-au suspendat activitatea fizică și vor desfășura cursuri în mediul online, acestea adăugându-se la numărul de 2236 de clase suspendate înainte de ultima raportare.

Motivul pentru care o clasă este suspendată este apariția de cazuri în rândul elevilor, în timp ce dacă sunt înregistrate cazuri în rândul cadrelor didactice, Direcția de Sănătate Publică poate recomanda închiderea totală a școlii spre carantinarea sa. Aceasta presupune întoarcerea la predarea online, pentru o perioadă de două săptămâni, în care elevii și profesorii pot prezenta sau nu simptome. Dacă va exista posibilitatea infectării acestora, vor fi testați, dacă nu, se vor întoarce la școală după această perioadă în care se presupune că virusul ar putea fi în incubație.