Ordin pentru modificarea anului şcolar

440

Ordin pentru modificarea anului şcolar

Al treilea ordin de ministru. Anul şcolar 2021-2022 va avea doar 3 vacanţe. Ce se întâmplă cu anii terminali

Conform declaraţiilor din cadrul conferinței organizate de Ministerul Educaţiei și Ministerul Sănătății, un al treilea ordin va fi emis curând. Scopul acestuia este de a reglementa calendarul anului şcolar care va începe din toamnă.

Noul an școlar va fi structurat în două semestre, primul având o durată de 14 săptămâni, iar cel de-al doilea, din care face parte şi Săptămâna Altfel, va avea 20. Vor fi trei vacanţe, de iarnă, primăvară şi vară, iar pentru grădiniţă şi învăţământul primar se adaugă şi săptămâna de vacanță din luna octombrie.

Pentru elevii din anii terminali, cel de-al doilea semestru va fi mai scurt, având doar 18 săptămâni, pentru a avea timpul necesar ultimelor pregătiri de dinainte de examenele finale. Pentru filiera tehnologică vor fi, de asemenea, excepţii în ceea ce priveşte durata semestrului, acestea urmând a fi publicate zilele următoare în Monitorul Oficial.

„Al treilea ordin vizează derularea anului şcolar 2021-2022. Este vorba de o abordare conformă cu aşteptările elevilor. Înţelegem că aceasta va crea dificultăţi multor cadre didactice, dar le mulţumim că se vor implica în aşa fel încât să avem o structură logică a anului şcolar.”, a declarat Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, în cadrul ultimei conferinţe de presă susţinute.

Nu este prima oară când se încearcă cumularea celor două vacanţe, cea intersemestrială cu cea a sărbătorilor de iarnă. În urmă cu doi ani, a fost aceeaşi situaţie, dar profesorii s-au declarat nemulţumiţi deoarece primul semestru avea un interval foarte scurt de desfăşurare, iar elevii începeau să primească note din prima lună de şcoală ca să li se poată încheia media în luna decembrie. După acel an, s-a revenit la vechiul sistem care poate fi observat şi în anul şcolar în curs.