„Plantăm împreună” – educație și conștientizare pentru mediu

21

„Plantăm împreună” – educație și conștientizare pentru mediu

Campania de educație și de acțiune în folosul naturii „Plantăm împreună” derulată de Philips România împreună cu Viitor Plus continuă până la 30 septembrie prin plantarea câte unui copac pentru fiecare comandă de peste 250 de lei, efectuată pe www.philips.ro. În primele patru luni ale campaniei, au fost înregistrate peste 6000 de comenzi, obiectivul fiind atins în proporție de peste 75%. În final, este vizată împădurirea a peste 1,5 hectare prin plantarea a aproximativ 8.000 de copaci în comuna Apele Vii, din județul Dolj, pe un teren amenințat de fenomenul deșertificării.

Daciana Tulpan, lider al Diviziei dedicate îngrijirii personale, Philips: „Unul dintre obiectivele principale Philips, este ca până în 2025 să ne asigurăm că ne folosim puterea inovatoare pe care o deținem pentru a crește calitatea vieții și bunăstarea oamenilor din comunitățile în care acționăm. Prin campania Plantăm împreună ne-am implicat, cu sprijinul consumatorilor și partenerilor noștri, în creșterea gradului de împădurire a zonei de sud a țării, un demers care va aduce beneficii comunității și mediului pe termen mediu și lung. Ne bucurăm pentru răspunsul pozitiv pe care l-am primit din partea consumatorilor și îi asigurăm că ne aflăm doar la începutul unei serii de programe ce vor avea în prim plan sustenabilitatea și acțiuni de creștere a responsabilității sociale. Inovația, responsabilitatea față de planetă și societate sunt parte din ADN-ul Philips, iar când aceste elemente lucrează împreună, apar cele mai bune rezultate!”

Teia Ciulacu, fondator și președinte al Asociației Viitor Plus: „Suntem mândri pentru rezultatele bune obținute, în doar patru luni de la startul campanei. Aceste rezultate confirmă deschiderea și dorința de implicare a comunității Philips în astfel de inițiative și suntem siguri că împreună vom atinge obiectivul setat pentru acest an, acela de a planta 8000 de copaci în județul Dolj. Putem spune că, în medie, un copac absoarbe 22 de kilograme [1]CO2/an și filtrează 100 de kilograme[2]de praf/ an. Astfel, cei peste 6000 de copaci rezultați din primele luni ale campaniei vor absorbi peste 134 tone de CO2/an și vor filtra peste 612 tone de praf/an. Copac, cu copac, cifrele se adună iar atunci când societatea civilă și companiile conlucrează, putem să atingem obiective îndrăznețe, care să ne aducă mai aproape de un viitor cu multe semne de plus.”

„Adoptă un copac”

„Adoptă un copac” este un program de împăduriri pornit de asociația Viitor Plus în 2008, „cu gândul la importanța reabilitării suprafețelor de teren degradate și a reamintirii rolului crucial pe care pădurile îl au în echilibrul fragil al vieții”.

Misiunea programului „Adoptă un copac” este definită de inițiatori ca fiind aceea „de a aduce o contribuție importantă la creșterea și protejarea suprafețelor de pădure din România, cu focus asupra perdelelor forestiere. Până în prezent, programul de împădurire Adoptă un copac! a reușit să implice peste 16.000 de voluntari și să planteze 796.708 de puieți forestieri, pe 131.3 hectare de teren degradat, în 15 comunități rurale din sudul țării.

Viitor Plus este o organizație non-profit cu o experiență de peste 15 ani în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu. Principalele programe derulate sunt: Adoptă un Copac, Atelierul de Pânză, Reciclata, Harta Reciclării, Eco Provocarea și Biroul Eco”.

Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) este „o companie de tehnologie în domeniul sănătății axată pe îmbunătățirea vieții oamenilor și pe generarea de rezultate mai bune pe parcursul tuturor etapelor sănătății, de la un stil de viață sănătos și prevenție, la diagnostic, tratament și îngrijire la domiciliu. Philips utilizează tehnologii avansate și îmbină expertiza clinică cu cea pentru produsele destinate consumatorilor, pentru a oferi soluții integrate. Cu sediul în Olanda, compania este lider în imagistică medicală, terapii ghidate imagistic, sisteme de monitorizare a pacienților și informatică medicală, precum și în domeniul sănătății consumatorilor și cel al îngrijirii la domiciliu. Portofoliul Philips de tehnologii în domeniul sănătății a generat în 2019 vânzări de 19,5 miliarde de euro, iar compania are aproximativ 80,000 de angajați și este prezentă în peste 100 de țări”.

Detalii: www.philips.com/newscenter

[1] [2] Aceasta este o medie care depinde de anumite variabile, cum ar fi: locul în care sunt amplasați arborii, tipurile de arbori plantați, vârsta lor sau tipul de sol.