Politehnica București, parteneriat strategic în cercetare și inovare cu Transelectrica

40

Politehnica București, parteneriat strategic în cercetare și inovare cu Transelectrica

Universitatea Politehnica din București și Compania Națională de Transport al Energiei Transelectrica au semnat un parteneriat strategic în domeniul cercetării și al inovării: „Urmărind materializarea unei viziuni pe parcursul a 5 ani, parteneriatul își propune să crească calitatea educației și formării, pentru a facilita tranziția studenților și absolvenților pe piața muncii, dar și să implementeze proiecte de cercetare, dezvoltare sau inovare, pentru a asigura transfer tehnologic, dar și un impact social mai mare”.

Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnica din București: „Inteligența artificială, realitatea virtuală sau augmentată, digitalizarea sau robotizarea sunt doar câteva dintre tehnologiile care vor deveni prevalente în cadrul Industriei 4.0. Acordul pe care îl semnăm cu Transelectrica urmărește să familiarizeze inginerii viitorului cu tehnologiile care vor fi utilizate în următorii ani. Oferind studenților un mediu de formare în care intră în contact direct cu tehnologiile de ultimă oră, avem convingerea că le oferim acestora un avantaj competitiv pe piața muncii. Cererea crescută de specialiști în sectorul energetic pe măsură ce economiile se decarbonizează este un semn al faptului că prin acest parteneriat investim în viitor. Le mulțumim partenerilor din cadrul Companiei Naționale de Transport al Energiei Transelectrica pentru faptul că se implică în formarea inginerilor viitorului.”  

Gabriel Andronache, președintele Directoratului CNTEE Transelectrica SA: „Tranziția energetică și dezvoltarea fulminantă a noilor tehnologii în domeniu reprezintă provocările majore ale zilelor noastre. Cu atât mai mult pentru noi, operatorul de transport și sistem, care ne plasăm în centrul tuturor proceselor esențiale. De aceea, avem convingerea că pentru a face față cu succes acestor provocări este primordial să înțelegem necesitatea unei abordări integrate în ceea ce privește complexitatea tehnică ridicată a operațiunilor noastre, în cheia responsabilității de a asigura securitatea energetică, și resursa umană cu înaltă calificare, capabilă să exceleze și să inoveze. Având în vedere acest lucru, din perspectiva noastră, pentru a atinge acest deziderat, este necesară, de asemenea, o implicare puternică a noastră în procesul educațional academic de profil. Parteneriatul strategic pe care Transelectrica deja îl are cu Universitatea Politehnica din București a ajuns astăzi la un alt nivel, cel în care suntem pregătiți să ne punem în comun resursele în scopul atenuării decalajului dintre competențele profesionale și cererea de pe piața muncii în sectorul energetic. Protocolul pe care îl semnăm astăzi vine să consolideze și să aducă la un nivel superior roadele unei experiențe comune de ani de zile în pregătirea și sprijinirea studenților energeticieni, în susținerea mediului de învățare pentru a ține pasul cu evoluțiile mediului economic real. Mă bucur că am ajuns la această etapă și am încrederea că punând umărul împreună la formarea viitorilor ingineri sistemul electroenergetic național va avea doar de câștigat.”

Detalii: https://energyindustryreview.com/power/transelectrica-upb-partnership-in-research-and-innovation/