Premii de 5000 de euro într-o competiție de idei inovative

Competiția de inovare cu adresare internaționlă BASF Innovation Hub 2022, organizată de cea mai mare companie chimică din lume, BASF, lider european în cercetare și dezvoltare și de Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană – AHK România își prelungește înscrierile până la 30 septembrie, la miezul nopții.

Competiția se adresează start-up-urilor și soluțiilor inovatoare din domeniile: energie curată, mobilitate inteligentă și agricultură sustenabilă (strategia Farm to Fork).

În etapa locală, juriul va alege cea mai bună idee din România, care, după cum anunță organizatorii, „va participa ulterior la finalele regionale BASF Innovation Hub, împreună cu soluțiile inovatoare din alte țări. Câștigătorul etapei locale va fi premiat cu suma de 2.500 euro brut, în timp ce cea mai bună idee a etapei regionale va primi 5.000 euro brut“.

Andreas Lier, Managing Director, BASF România, responsabil pentru regiunea Mării Negre și a Europei de Sud și Centrale: „Ne bucurăm să vedem cât de multe start-up-uri din Europa de Sud-Est și în special din România doresc să se alăture competiției noastre. Până acum, aproape 20 de companii inovatoare și start-up-uri din România  s-au înscris în competiție. Toate se concentrează pe energie curată și surse regenerabile, precum electricitatea și căldura generate de energia solară, eoliană, oceanică, hidroenergie, biomasă, resurse geotermale, biocombustibili și hidrogen derivat din resurse regenerabile. Este evident că Pactul Verde al UE și protecția mediului reprezintă un subiect care îi preocupă și îi inspiră pe tineri. Ei se gândesc în mod activ la soluții valoroase pentru o planetă durabilă. Datorită interesului ridicat, am decis să prelungim termenul limită de depunere a cererii de înscriere, astfel că folosim această ocazie pentru a invita start-up-urile care nu au reușit încă să se înscrie să-și depună ideile până pe 30 septembrie, la miezul nopții. Concursul se adresează companiilor inovatoare și echipelor de start-up-uri, care numără până la cinci membri și sunt deja înființate. Singura cerință este ca ideea prezentată să contribuie, direct sau indirect, la crearea de soluții pentru energie curată, fiabilă și accesibilă, pentru agricultură durabilă prin strategia “Fam to Fork“ ori pentru o mobilitate inteligentă. Premiile destinate celor mai bune proiecte pot fi folosite în orice mod pe care companiile inovatoare și start-up-urile îl consideră vital pentru dezvoltarea ideii lor. Fie că este vorba despre o participare la un târg, despre finalizarea unui produs, testarea acestuia sau orice altă activitate de dezvoltare sau promovare, suntem acolo pentru a-i susține.“

Sebastian Metz, directorul general al AHK România: „Pentru AHK România, anul aniversar 2022 se află sub semnul sustenabilității. În acest context, BASF Innovation Hub este o inițiativă binevenită și o oportunitate excelentă pentru start-up-uri de a se conecta cu o companie lider mondial, care se concentrează pe sustenabilitate și inovație și le oferă contextul potrivit pentru a-și duce ideile mai departe și pentru a-și dezvolta afacerea.“

Detalii: http://www.join-innovationhub.com/

Exit mobile version