Profesorii se vor vaccina cu AstraZeneca

38

Profesorii se vor vaccina cu AstraZeneca

Ministerul Educației și Cercetării intenționează să demareze vaccinarea cadrelor didactice cu AstraZeneca, cel mai nou vaccin anti Covid-19 aprobat de Agenția Europeană a Medicamentelor. 

Ministerul Educației și Cercetării a cerut Ministerului Sănătății ca angajații din domeniul educației să fie incluși prioritar în campania națională de imunizare.

Ministrul Sorin Cîmpeanu spune că, până în acest moment, 27.000 de cadre didactice s-au vaccinat, iar Ministerul Educației își propune ca restul profesorilor să se imunizeze cu cel mai recent vaccin aprobat de Uniunea Europeană, cel de la AstraZeneca.

Am primit acest accept, este deja un lucru clar, a declarat ministrul Cîmpeanu. Este un angajament de proritate sistemică acordată personalului din învățământ, peste cei 117.000 de angajați din sistemul de învățământ deja programați, dintre care 27.000 s-au vaccinat deja. Va veni această prioritate de sistem de îndată ce va putea fi gestionat factorul limitativ, valabil în România și în orice stat din această lume, numit numărul dozelor de vaccin. Odată cu intrarea noului vaccin Astrazeneca, avem speranța că vom putea să organizăm o vaccinare prioritară, conform importanței pe care o acordăm școlii.

Ministrul a mai precizat că data la care este prevăzut să înceapă vaccinarea prioritară a cadrelor didactice nu este încă știută, totul depinzând de dr. Valeriu Gheorhiță, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2. Este sigur, însă, că vaccinarea va începe la sfârșitul lui februarie sau începutul lunii martie.

(https://stirileprotv.ro/educatie/ministerul-educatiei-vrea-ca-profesorii-sa-fie-vaccinati-prioritar-cu-serul-de-la-astrazeneca.html)