Program de conducere auto preventivă pentru elevi

13

Program de conducere auto preventivă pentru eleviElevilor de vârsta majoratului interesați de cursurile pentru obținerea permisului auto, le este adresat programul de conducere preventivă intitulat BeCool – Gândește înainte!, organizat de Inspectoratul Școlar Județean Cluj și organizația Ford Motor Company Fund, în colaborare cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Consiliul Județean Cluj, Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Cluj, Brigada de Combatere a Crimei Organizate Cluj și Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Cluj.

Programul cu caracter educativ este deschis elevilor din clasele a-XI-a și a XII-a. Ediția din acest an se desfășoară online, în perioada 10-25 noiembrie. Activitățile constau în sesiuni de formare și de informare cu privire la efectele negative ale comportamentului teribilist în trafic, cauzat și de consumul de alcool și de droguri la volan. Obiectivul îl reprezintă educația pentru prevenirea accidentelor de circulație și formarea unui comportament responsabil pe drumurile publice.

Prof. Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj, subliniază: „Ne onorează să putem continua colaborarea cu reprezentanții Napoca Rally Academy și să demarăm o nouă ediție a proiectului «BeCool-Gândește înainte!» Avem convingerea că activitățile deosebit de atractive desfășurate în liceele clujene vor avea impact asupra elevilor din clasele terminale, care au permis de conducere sau se pregătesc să îl obțină și că vor contribui semnificativ la adoptarea unei conduite responsabile în trafic, pentru prevenirea riscului de accidente rutiere”.

Detalii: https://ziarulfaclia.ro/o-noua-editie-a-programului-educational-becool-gandeste-inainte-in-liceele-clujene/