Proiect de încurajare a lecturii

15
Proiect de încurajare a lecturii
Foto: Știri de Timișoara

Universitatea de Vest din Timișoara, în parteneriat cu Societatea de Transport Public Timișoara, derulează proiectul de încurajare a lecturii cu genericul „Timișoara (re)citește”. În autobuzele, tramvaiele troleibuzele și microbuzele transportului în comun din oraș, sunt afișate panouri pe care sunt scrise versuri având ca autori poeți timișoreni sau poeți care au legătură cu Timișoara, precum Șerban Foarță, Ion Monoran, Moni Stănilă, Robert Șerban, Tudor Crețu, Nicoleta Papp, Alex Higyed.

Rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea, subliniază referitor la această inițiativă culturală și educativă: „La UVT, Cultura este Capitală, iar literatura este cât se poate de importantă. Pentru că are un rol semnificativ, găsim metode ingenioase s-o promovăm și să aibă un impact cât mai mare în comunitate. «Timișoare (re)citește» este o inițiativă marca UVT care dovedește că și în această perioadă, când pandemia ne împiedică să organizăm evenimente așa cum ne-am dori, găsim idei ca să aducem cultura aproape de oameni”.

Sunt etalate aproximativ 1.000 de afișe cu poezii, în peste 100 de mijloace de transport în comun. Conținutul va fi schimbat periodic. Inițiatorii de la UVT accentuează că demersal actual reprezintă începutul unei serii de evenimente al  căror obiectiv este încurajarea lecturii și promovarea scriitoriilor contemporani.

Detalii: https://stiridetimisoara.ro/poezie-in-tramvai-timisoara-reciteste-un-proiect-pentru-incurajarea-lecturii-foto_34101.html