Salonul Internațional de Carte Alma Mater Librorum

38
Salonul Internațional de Carte Alma Mater Librorum
Foto: Biblioteca Universitară USV

„Cartea – sursă de înțelepciune, destindere și combatere a dezinformării” constituie tema Salonului Internațional de Carte Alma Mater Librorum, organizat de Biblioteca Universității Ștefan cel Mare din Suceava, în parteneriat cu Centrul de Reușită Universitară și cu Alianța Franceză din Suceava, sub egida Ministerului Educației, în perioada 12-13 mai 2022. Evenimentul se află la a VIII-a ediție.

Participă, cu prezență la universitatea suceveană sau online, peste 25 de edituri academice, case editoriale de prestigiu, grupuri editoriale recunoscute, librării din Canada, Coasta de Fildeș, Franța, Senegal, România, Republica Moldova, Ucraina. Invitatul de onoare al ediției este Editura Universității Naționale Yuriy Fedkovych din Cernăuți, Ucraina.

Axele de dezbatere ale reuniunii sunt:

Axa 1 Biblioteca și cercetarea – realități și perspective; moderatori prof. univ. dr. habil. Elena Prus, director al Institutului de Cercetări Filologice și Interculturale ULIM, asistent univ. dr. Ioan Fărmuș, lector univ. dr. Gina Puică, Liliana Ciobanu bibliotecar, Ramona Țabrea bibliotecar

Axa 2 Managementul resurselor infodocumentare – tradițional și contemporan; moderator Antoneta Mihăilescu bibliotecar

Bibliotecile virtuale și accesul direct la informație

Cartea și lectura în era digitală

Axa 3 Lectura – stimulator al potențialului creative; moderatori lector univ. dr. Marius Cucu, Ramona Țabrea bibliotecar

Sunt anunțate peste 30 de lansări și prezentări de carte și reviste, numeroase întâlniri cu autori, editori, cu personalități ale culturii românești și străine, cu tineri creatori de literatură română.