Scade interesul pentru joburi în străinătate

14

Scade interesul pentru joburi în străinătate

Absolvenții (de dată fie mai apropiată, fie mai îndepărtată) manifestă un interes în scădere considerabilă pentru joburi în străinătate, arată datele pe primul trimestru din acest an ale plaformei eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare online din România: 84,6% dintre aplicările perioadei sunt pentru joburi din România și doar 1,6% sunt pentru joburi în alte țări. De asemenea, se înregistrează o creștere a solicitărilor de joburile remote.

În ceea ce privește oferta de locuri de muncă, 87,7% au reprezentat-o companii din România cu program de lucru hibrid sau de la birou

Ca orientare, domeniile care au angajat cel mai mult în primul trimestru al anului în curs sunt: retail, servicii, call-center/BPO, producție, IT/telecom, transport/logistică, industria alimentară.

Tinerii angajați s-au dovedit dominanți ca pondere în adresabilitatea ofertelor: aaproximativ jumătate dintre joburile postate de către angajatori au fost destinate candidaților entry-level (cu 0-2 ani de experiență). Cel mai mult s-a aplicat pentru locurile de muncă din retail, call-center/BPO, servicii, IT/telecom, banking, transport/logistică, industria alimentară.

După vârstă, cei mai mulți candidați au fost tineri: dominant, din categoria de vârstă 25-35 de ani, urmați de cei din segmentul 18-24 de ani, segment cu o creștere considerabilă față de perioada similară a anului trecut.

Detalii: https://www.economistul.ro/comunicat/ejobs-piata-muncii-dupa-primul-trimestru-aproape-100-000-de-joburi-postate-51322/