Școala de vară pentru elevi Electronics Summer University la Politehnica Timișoara

10

Școala de vară pentru elevi Electronics Summer University la Politehnica Timișoara

Un argument pentru receptivitatea de care se poate bucura o vacanță de vară deloc lungă, dacă este activă, îl constituie școala de vară pentru elevi de clasa a XI-a Electronics Summer University (ESU) de la Politehnica Timișoara, ediția a VII-a, organizată de Liga Studenților din Facultatea de Electronică și Telecomunicații (LSFETc), cu sprijinul UPT și al Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, precum și al unor companii cu care facultatea are parteneriate de colaborare. Participă 100 de elevi din toată țara, la activități ce se desfășoară până la 4 septembrie 2022.

După cum subliniază inițiatorii, „de-a lungul perioadei de desfășurare a proiectului, elevii dobândesc noi cunoștințe, care se vor dovedi foarte folositoare pe viitor. De asemenea, aceștia aprofundează cunoștințele dobândite în liceu și le consolidează, dându-le o direcție mai clară. Nu în ultimul rând, este un bun prilej de a cunoaște tineri cu care împărtășesc aceeași pasiune, de a lega prietenii cu posibili viitori colegi”.
Deschiderea a avut loc în auditoriumul Centrului de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara. Prof. univ. dr. ing. Daniel Dan, prorector al UPT, le-a adresat elevilor participanți salutul conducerii Politehnicii timișorene și le-a prezentat un scurt istoric al universității, precum și o încadrare a ei pe plan național și internațional.
Prof. univ. dr. ing. Dan Lascu, decanul Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, le-a prezentat elevilor facultatea, cu programele de studii și facilitățile pe care le oferă, precum și poziționarea Timișoarei ca pol de referință în electronică și microelectronică, în strânsă legătură cu mediul economic.

Conf. univ. dr. ing. Muguraș Mocofan, prodecan al facultății, a subliniat avântul tehnologic pe care l-au luat electronica și microelectronica în ultimii ani.
Florin Bodin, directorul Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră din cadrul UPT, implicat în organizarea Electronics Summer University, le-a prezentat elevilor cursurile pe care le vor urma în domeniul dezvoltării personale și al planificării carierei.

Foto: https://www.facebook.com/esutimisoara/

Detalii: https://tribunainvatamantului.ro/scoala-de-vara-de-stiinta-si-tehnologie-de-la-magurele-2/