Școlile și spitalele conduc topul clădirilor „nesănătoase”

33

Școlile și spitalele conduc topul clădirilor „nesănătoase”

Școlile și spitalele sunt considerate în cea mai mare măsură drept clădiri „nesănătoase”, care necesită îmbunătățirea eficienței energetice, de către subiecții unui studiu realizat de compania de cercetare de piață Reveal Marketing Research pentru programul România Eficientă: școlile sunt percepute ca „nesănătoase” sub aspectul eficienței energetice de 86% dintre respondenții studiului; spitalele sunt considerate astfel de 88% dintre participanții la studiu.

Obiectivul studiului l-a constituit identificarea motivațiilor și beneficiilor pentru adoptarea unui stil de viață, precum și perceperea importanței acordate eficienței energetice.

Principalele beneficii considerate a fi aduse de eficiența energetică sunt indicate costurile cu utilitățile (43%) și sănătatea individuală (18%).

Tinerii, motivați cel mai mult în reducerea consumului de energie de protejarea sănătății

Tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 24 ani formează categoria de populație care consideră protejarea sănătății personale și a familiei (indicată cu pondere de 21%) și reducerea poluării (19%) beneficii ale eficienței energetice considerabil mai importante comparativ cu populația generală.

Tot tinerii de 18-24 de ani reprezintă segmentul de populație motivată cel mai mult în reducerea consumului de energie de obiectivul creșterii independenței energetice a României (25%) și de reducerea poluării generate de producția de energie (21%).

Tinerii se dovedesc cel mai puțin motivați în reducerea consumului de energie de costul energiei consummate, indicând acest motiv ca determinant în proporție de 43%, față de ponderile de 87% la categoria de populație de peste 55 de ani și de 68%, la categoria 45-55 de ani.

Au răspuns studiului, desfășurat pe bază de chestionar online, 806 persoane cu vârste peste 18 ani, din mediul urban.