Spațiu școlar inovativ inițiat de comunitatea părinților

24

Spațiu școlar inovativ inițiat de comunitatea părinților

La inițiativa unor părinți, o școală ia forma și conținutul propice învățării deschise spre viitor: Școala Gimnazială Babel din Timișoara se reconfigurează prin construirea a două clădiri cu câte trei etaje, pe o suprafață de 3.000 mp și cu zonă verde și teren de sport. Școala nouă va avea 11 săli de clasă duble, patru laboratoare, două săli de tip MakerSpace, o bibliotecă open space și o sală de sport și de evenimente. Urmează să învețe acolo cei peste 180 de elevi ai școlii actuale.

Inițiatorii subliniază că „noile spațiile sunt gândite astfel încât să contribuie la experiența fiecărui copil și fiecărui profesor și reprezintă rezultatul unui dialog cu arhitecți și designeri locali și internaționali”. Proiectul ansamblului este creat de arhitecți de la Studio Arca Timișoara. Construcția este realizată de Extraprompt. Școala va fi deschisă elevilor și profesorilor în septembrie 2022.

În aceeași clădire va funcționa și Centrul Român pentru Educație Experiențială, caracterizat ca „centru de formare și dezvoltare pentru învățători și profesori, realizat în colaborare cu partenerii Școlii Gimnaziale Babel: Centrul pentru Stare de Bine și Implicare în educație – Tweemonds (NL), Centrul pentru Învățare Experiențială – CEGO (BE) și Universitatea din Leuven (BE)”.

Detalii: www.parinti-in-dialog.ro

https://debanat.ro/2021/12/asociatia-parinti-in-dialog-construieste-la-timisoara-prima-scoala-experientiala-din-romania-foto_353858.html