Home Conexiuni Spectacol de teatru al elevilor pentru promovarea vaccinării

Spectacol de teatru al elevilor pentru promovarea vaccinării

Foto: Dana Lepădatu, Agerpres

Elevii Liceului de Artă Gheorghe Tattarescu din Focșani au pus în scenă o reprezentație teatrală cu mesaj educațional privind vaccinarea. În acest fel, au apărut în fața publicului într-o acțiune complexă organizată de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vrancea sub genericul „Elevii spun DA vaccinării!”

Profesor Ioana Constantinescu, directorul Liceului de Artă Gheorghe Tattarescu din Focșani:„Motivația există atunci când în jurul nostru vedem ce ravagii face COVID-ul. Dacă nu ne mobilizăm și nu conștientizăm efectele negative ale COVID-ului și nu realizăm că de fapt, vaccinarea ne ajută să eradicăm boala, probabil că învingătorul va fi altul și nu noi. Am încercat să implicăm copiii în proiect cu scopul de a-i face să înțeleagă necesitatea vaccinului. Mulți dintre ei s-au vaccinat, dar mai sunt unii care au rețineri, probabil din cauza mass-media, care vine cu tot felul de exemple negative și păreri nefondate. Părerea mea este că trebuie să avem încredere în cercetare, trebuie să avem încredere în noi, pentru că numai de noi depinde ce va fi în viitor. Iar certitudinea vine din cercetare, de aceea trebuie să avem încredere în cercetare și nu în discuții nefondate”.

În calitate de coordonator județean al campaniei de vaccinare, medicul Janina Lazăr subliniază: „Ideea punerii în scenă a unei reprezentanții a plecat din dorința de a conștientiza părinții, dar și elevii, de necesitatea asigurării protecției împotriva Covid a copiilor, prin vaccinare. În contextul în care sunt foarte multe voci contradictorii din partea nespecialiștilor, care propagă idei ce tind să ridice semne de întrebare în conștiința fiecărui părinte privind vaccinarea copiilor lor, am vrut să scoatem în evidență faptul că singura armă pe care o avem împotriva bolii la momentul de față este vaccinarea. Ne-am dorit să facem acest lucru într-o formă artistică, pentru că toate celelalte informații au fost prezentate un pic prea brutal și poate și din acest motiv, elevii au foarte multe temeri, pe care dorim să le înlăturăm”.

Detalii: https://www.agerpres.ro/educatie-stiinta/2021/10/02/vrancea-piesa-de-teatru-pentru-promovarea-imunizarii-impotriva-covid-19-in-cadrul-campaniei-elevii-spun-da-vaccinarii–789864

Exit mobile version