Start în construcția de campusuri pentru educație duală

33
Start în construcția de campusuri pentru educație duală
Foto: Sinpro.ro

Au început demersurile pentru constituirea de consorții și construirea de campusuri dedicate învățământului dual, parte a C15 – Componenta Educație din Planul Național de Redresare și Reziliență. Nu sunt simple școli profesionale, ci asocieri între învățământ superior, învățământ preuniversitar, mediu economic, în care elevi și, mai departe, studenți să se formeze profesional.

Un început este anunțat de la Tmișoara: Universitatea Politehnica, Universitatea de Vest și Universitatea de Științe ale Vieții Regele Mihai I, împreună cu primăria municipiului au lansat apelul în vederea construirii campusului pentru învățământ dual.

Dominic Fritz, primarul municipiului Timișoara: „Ne pregătim să construim un campus dual în Timișoara cu fonduri europene. Timișoara are nevoie de forță de muncă specializată. Prin acest proiect dorim să atragem tinerii din toată regiunea să învețe o meserie la Timișoara și să se angajeze aici. Vom crea condiții de educație duală la standarde europene, atractive pentru orice tânăr. Le mulțumesc universităților timișorene pentru efortul depus pentru a putea constitui acest consorțiu în beneficiul dezvoltării Timișoarei. Sper că firmele vor accepta această invitație a noastră de a ne deveni parteneri.”

După cum anunță municipalitatea timișoreană, „campusul de educație duală va concentra, într-un spațiu care urmează să fie construit, energia mediului academic și economic local și regional și elevii interesați să învețe o meserie. Scopul campusului este de a apropia oferta forței de muncă calificată de nevoile reale de pe piața forței de muncă. Formarea elevilor va fi realizată cu ajutorul firmelor.

Valoarea proiectului se ridică la până la 20 de milioane de euro și urmează a fi depus pentru fonduri din PNRR”.

Detalii: https://www.primariatm.ro/