Testare gratuită în Căsuța lui Moș Crăciun

16
Testare grauită în Căsuţa lui Moş Crăciun
Foto: www.educatieprivata.ro

Loc tradițional pentru tot felul de activități educative, Căsuța lui Moș Crăciun din Piața Mare a Sibiului are în această perioadă un rol deosebit, cu valențe de asemenea educative: este centru de vaccinare și spațiu pentru testare, ca și pentru informare, cunoaștere, dialog pe teme de maximă actualitate medicală.

În acest cadru, voluntari ai Crucii Roșii îi testează gratuit pe toți cetățenii care vor să se vaccineze.Directorul filialei Sibiu a Crucii Roșii, Raluca Morar, ne informează: „Crucea Roșie Filiala Sibiu derulează în perioada 12 noiembrie – 21 noiembrie o campanie de testare gratuită pentru SARS-CoV-19. Testarea se va desfășura la Căsuța lui Moș Crăciun din Piața Mare, unde voluntarii noștri vor fi prezenți în intervalul orar 16,00 – 18,00, în paralel cu campania de vaccinare derulată de Primăria Sibiu. Având în vedere că înainte de vaccinare este recomandată testarea, venim în sprijinul sibienilor cu această inițiativă”.

Testarea se realizează cu teste pentru salivă puse la dispoziție de AEA Medical. În caz de rezultat pozitiv, persoana în cauză este îndrumată să facă un test PCR. Cine se prezintă la testarea cu test pentru salivă trebuie să nu consume niciun fel de alimente sau băuturi înainte cu cel puțin 20 de minute, altfel testul poate să dea rezultat fals pozitiv sau fals negativ.
Pentru vaccinare, la centrul amenajat în Căsuța lui Moș Crăciun din centrul municipiului Sibiu, se administrează vaccinuri produse de Pfizer și Johnson & Johnson.

Foto: www.educatieprivata.ro

Detalii: https://tribunainvatamantului.ro/centru-de-vaccinare-in-casuta-lui-mos-craciun/