Tinerii, categoria cea mai preocupată de strângerea selectivă a deșeurilor

18

Tinerii, categoria cea mai preocupată de strângerea selectivă a deșeurilor

Tinerii cu vârsta cuprinsă între 25 și 34 de ani reprezintă categoria de populație care declară în cea mai mare măsură că selectează deșeurile: 76% dintre subiecții unui studiu realizat de compania de cercetare Reveal Marketing Research, privind reciclarea și comportamentul față de mediu al populației.

După categoria tinerilor, cei mai atenți cu strângerea selective a deșeurile rezultă a fi oamenii cu vârsta peste 55 de ani: pondere 60% în privința colectării selective.

Tinerii cu vârsta cuprinsă între 25 și 34 ani sunt, de asemenea, cei care declară cel mai mult că folosesc în cea mai mare parte a timpului metode de transport ecologice: pondere 53% dintre respondenți. În ansamblu, la nivelul eșantionului supus analizei, ponderea folosirii în cea mai mare parte a timpului a unor metode de transport ecologice este de 49%.

Ca dovadă de nivel al educației pentru mediu de la noi, 8 din 10 persoane chestionate declară că strâng gunoiul menajer selectiv. Femeile reciclează mai puțin decât bărbații: în proporție de 55% dintre subiecții cercetării, comparativ cu 58%, ponderea declarată de către bărbați. 25% dintre respondenți declară că obișnuiesc să colecteze selectiv gunoiul menar, dar nu mereu.

Din aceeași zonă a educației ecologice, este de semnalat că pentru 51% dintre subiecții cercetării contează realizarea de construcții și achizitionarea de materiale de construcție în funcție de atributul „prietenos cu mediul înconjurător”.

Studiul a fost realizat prin metoda de colectare CAWI (computer assisted web interview), aplicată în perioada 15.04.2021-26.04.2021 pe un eșantion reprezentativ național (urban și rural): 820 interviuri+; marja de eroare +/-3%; nivel de încredere 95%.

Detalii: www.reveal.ro