Tinerii, cei mai mari consumatori de produse destinate dezvoltării personale

24

Investițiile la nivelul populației în achiziționare de cărți se află în creștere în septembrie anul acesta față de luna august: sunt declarate în proporție de 16% în septembrie, față de 13% în august, conform studiului Românii AZI, barometru dezvoltat de compania Reveal Marketing Research „ca instrument de punere în context a cercetărilor de piață implementate pentru clienții din portofoliul companiei”.

Cercetarea la nivelul lunii septembrie arată că „produsele destinate dezvoltării personale și stimei de sine (cărți, cursuri, artă etc.) sunt consumate în special de către tineri”. Tinerii rezultă a fi cei care economisesc cel mai mult în această lună, la același nivel cu vârstnicii.

Tinerii și familiile cu copii consumă cu precădere față de alte categorii de vârstă produse și servicii cu componentă de integrare socială: ieșiri în oraș – pub-uri, restaurant), călătorii, vacanțe etc.

Familiile cu copii reprezintă în septembrie categoria dominantă de cumpărători de produse destinate siguranței și supraviețuirii – produse alimentare, medicamete/suplimente etc.

Ca stare de spirit generală a populației, cercetarea indică scădere cu 10% a nivelului de furie în septembrie comparativ cu perioada verii și scăderea stării de oboseală declarate cu 6% față de media iunie-august.

Aspectele vieții declarate ca aducătoare de mulțumire în cea mai mare măsură în septembrie anul acesta sunt: nivelul de dezvoltare personală (creștere cu 10% față de septembrie 2020), starea de spiritși mediul în care traiesc (creștere cu aproape 5% față de septembrie 2020). Relațiile sociale se află în continuare pe primul loc în ceea ce privește motivațiile românilor și înregistrează procente mai ridicate (38%) față de media din vara acestui an.

Cercetarea a fost realizată prin metoda de colectare CAWI – computer assisted web interview, pe un eșantion reprezentativ național urban și rural: 1017 respondenți (în luna septembrie), cu marja de eroare de +/-3%.

Detalii: https://reveal.ro/