Transport urban exclusiv pentru elevi

12

Transport urban exclusiv pentru elevi

Pe tot parcursul anului școlar 2021-2022, elevii din Târgu Mureș vor beneficia de un proiect pilot de transport public destinat exclusiv lor. Detalii au oferit primarul muncipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán și viceprimarul Portik Vilmos.

Proiectul se derulează organizat de către municipalitate, în parteneriat cu SC Transport Local SA. În esență, funcționarea presupune plecarea de la capetele unor linii, la ore fixe, a câte unui autobuz în care vor putea urca numai elevi. De siguranța elevilor se vor îngriji câte un polițist local și un controlor pe fiecare mijloc de transport. Evaluarea modului de funcționare a proiectului va fi evaluat periodic, pe durata întregului an școlar.

Primarul Soós Zoltán subliniază: „Începerea noului an școlar, în condiții de siguranță și de evitare a unei supra-aglomerări în trafic, este una dintre prioritățile noastre, ca administrație locală. Astfel, implementăm de luni, 13 septembrie, un program ce vizează suplimentarea a patru dintre cele mai frecventate rute de transport în comun, cu autobuze destinate exclusiv elevilor”.

Viceprimarul Portik Vilmos: „Bineînțeles, pe aceste rute, la fel ca pe toate, de altfel, elevii vor avea acces gratuit, iar cei mici vor putea fi însoțiți de maximum 1 adult, care își va putea folosi fie abonamentul de transport, fie va putea achiziționa un bilet, cu tarif normal”.

Detalii: https://www.punctul.ro/se-dubleaza-numarul-autobuzelor-pe-unele-linii/