Un milion de lei, alocare bugetară pentru achiziţia de carte

13
Un milion de lei, alocare bugetară pentru achiziţia de carte
Foto: Ministerul Culturii

Alocarea unui milion de lei pentru achiziție de carte de pe piața editorială în beneficiul bibliotecilor din România a fost reiterată de ministrul culturii, Lucian Romaşcanu, în contextul evidențierii unor investiții bugetare pentru susținerea mediului privat de profil: „Am crescut de la 800.000 de lei la un 1,3 milioane de lei zona de proiecte culturale editoriale la Administraţia Fondului Cultural Naţional. Avem un milion de lei pentru achiziţia de carte şi este în curs de realizare această procedură. Deci, în acest an, am sprijinit, pot spune, cu mare intensitate zona culturală independentă. Ne bucurăm să spunem lucrurile astea.”
Totodată, ministrul culturii a accentuat: „Finanţăm foarte mult din zona independentă. Lumea trebuie să ştie că are acces la finanţare. Am finanţat sute de proiecte anul acesta, cu 20-25 de milioane de lei, proiecte culturale dezvoltate, în marea lor majoritate, de instituţii independente. În plus, am publicat schema de ajutor pentru cei afectaţi de pandemie. Deci, Ministerul Culturii are foarte mare grijă de zona independentă, pentru că, până la urmă, ea este motorul dezvoltării şi fermentul cultural românesc.”

În același timp, ministrul culturii și-a reînnoit apelul pentru investiție privată în domeniul patrimoniului.

Sublinierile au fost făcute cu ocazia semnării de către ministrul culturii, Lucian Romașcanu, a contractelor de finanţare, în valoare de 3,3 milioane de euro, aferente unui număr de 17 proiecte selectate în sesiunea a treia a apelului „Consolidarea antreprenoriatului cultural şi dezvoltarea audienţei şi a publicului”, finanţat prin Programul RO-Cultura, cu sprijinul granturilor SEE 2014-2021.

Detalii: https://tribunainvatamantului.ro/finantare-pentru-antreprenoriat-cultural-si-arta-contemporana/