Vaccinarea adulților crește siguranța prezenței copiilor la școală

6
Vaccinarea adulților crește siguranța prezenței copiilor la școală
Foto: TVR

Modalitatea de desfășurare a orelor de școală în condițiile actuale s-a aflat între subiectele abordate cu argumentele științei medicale la Maratonul Informării, eveniment desfășurat la Biblioteca Națională a României, organizat de Colegiul Medicilor din Municipiul București și de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19, cu participarea unor reputați medici, profesori universitari, cercetători.

Președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19, Valeriu Gheorghiță, a explicat importanța prezenței elevilor în clase, concomitent cu crearea condițiilor pentru așa ceva de către adulți: Sigur că reînceperea școlilor cu prezență fizică aduce o creștere a riscului de expunere și implicit de îmbolnăvire și o creștere a numărului de cazuri. În același timp, copiii noștri au nevoie să participe la școală, au nevoie să beneficieze de școală cu prezență fizică. Noi, adulții, trebuie să facem un efort pentru ca astăzi, și mâine, și poimâine, copiii noștri să meargă în siguranță la școală. Cum putem face asta? Respectând măsurile igienico-sanitare, explicându-le și copiilor același lucru, vaccinându-ne. În felul acesta, progresiv, putem să controlăm și să limităm consecințele și efectele acestei pandemii”.

Pledând pentru informarea corectă asupra pandemiei și a măsurilor de combatere ce se impun, ministrul culturii, Bogdan Gheorghiu, a reiterat cerința recursului la surse autorizate, ceea ce presupune deschidere spre cultură, spre educație și știință: „Vă invit să folosiți surse medicale specializate pentru a vă documenta cu privire la singura modalitate dovedită științific pe care o avem la îndemână pentru a limita și chiar opri răspândirea virusului. Astfel, veți putea lua cea mai bună decizie pentru sănătatea dumneavoastră și a celor dragi. Este nevoie de implicarea tuturor în lupta cu virusul SARS-CoV-2, care face ravagii în rândul românilor. Această implicare nu trebuie să se limiteze doar la decizia de a ne vaccina. Fiecare dintre noi poate contribui la combaterea dezinformării care este, din păcate, atât de răspândită în această perioadă”.

Detalii: https://www.agerpres.ro/educatie-stiinta/2021/11/06/video-gheorghita-reinceperea-scolilor-cu-prezenta-fizica-creste-riscul-de-expunere-dar-copiii-au-nevoie-sa-participe-la-scoala–809900