Vizierele, permise numai personalului din învățământul special

17

Vizierele, permise numai personalului din învățământul special

Masca medicinală este indicată pentru elevi, în spațiile interioare, deoarece este standardizată, subliniază ministrul sănătății, Ioana Mihăilă, fără să excludă și folosirea măștilor textile, cu condiția să fie adaptate feței și să acopere bine nasul și bărbia. Alt material de protecție este interzis. Între prevederile ordinului comun al miniștrilor educației și sănătății, purtarea măștii reprezintă obligație fermă, semnalează ministrul Ioana Mihăilă

Personalul din unitățile de învățământ de masă poartă numai mască peste tot în interior. Numai personalul din învățământul special participant la procesul de învățământ poate să poarte vizieră în anumite condiții, cerute de necesitățile de vizualizare ale activității pe care o desfășoară cu copiii, atrage atenția ministrul Sorin Mihai Cîmpeanu.

Ordinul comun al ministrului educației și ministrului sănătății prevede în acest sens: „Personalul didactic/nedidactic și personalul didactic auxiliar implicat în procesul de învățământ în unitățile de  învățământ special are obligația să poarte mască în permanență în cancelarie, în timpul deplasării în incinta unității de învățământ și în timpul pauzelor, precum și în sălile de clasă, cu excepția situațiilor în care procesul specific de predare/învățare/recuperare impune un contact vizual complet, caz în care vor putea folosi viziere.  În cazul elevilor din învățământul special, masca de protecție are caracter de recomandare adaptată specificului procesului educațional, și nu reprezintă o obligație”.

Detalii: https://tribunainvatamantului.ro/ghidul-epidemiologic-integral-de-actiune-in-noul-an-scolar-si-universitar/