Vouchere pentru pregătirea digitală a profesorilor

38

Vouchere pentru pregătirea digitală a profesorilor

Primăria Municipiului Cluj-Napoca oferă vouchere educaționale pentru pregătirea digitală a profesorilor. Beneficiari vor fi 4.215 profesori. Valoarea unui voucher este de 500 de lei. Programul de formare cuprinde 120 de ore.

Municipalitatea clujeană reamintește că obiectivele finanțării sunt „perfecționarea competențelor digitale prin utilizarea surselor și resurselor digitale ale cadrelor didactice din învățământul preuniversitar de stat din municipiul Cluj-Napoca; identificarea, evaluarea și selectarea resurselor digitale pentru predare, învățare și evaluare; crearea și utilizarea de noi resurse educaționale digitale; planificarea și utilizarea dispozitivelor și a resurselor digitale în procesul de predare, astfel încât să se îmbunătățească eficiența intervențiilor didactice; utilizarea tehnologiilor digitale pentru implicarea în colaborări cu rol educațional a cadrelor didactice, prin împărtășirea de cunoștințe și experiență a practicilor pedagogice; îmbunătățirea comunicării între cadrele didactice și beneficiarii procesului educational”.

Primarul Clujului, Emil Boc, subliniază că „procesul de învățare în mediu online creat de contextul pandemic nu trebuie să creeze lipsuri în procesul educational – elevi, profesori și infrastructură școlară. Astfel, voucherul educațional are rolul de a eficientiza activitatea de predare și învățare în vederea asigurării unui serviciu educațional de calitate”.

Detalii: https://www.monitorulcj.ro/educatie/96799-peste-4200-de-profesori-din-cluj-napoca-vor-beneficia-de-voucherele-pentru-pregatire-digitala